Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

COVID-19

Informatie, ontvangen via het UZ Gent.

Informatie van een onderzoeker die samenwerkt met de werkgroep die de coronavirusepidemie bestrijdt:
Hier sturen we duidelijke, eenvoudige en toegankelijke informatie naar iedereen, die precies beschrijft wat het Covid-19-virus (Coronavirus) is, hoe het van persoon tot persoon wordt verspreid en hoe het in het leven kan worden geneutraliseerd elke dag.
Infectie met het virus veroorzaakt geen verkoudheid met een loopneus of een vettige hoest, maar een droge hoest is het gemakkelijkst te herkennen.
Het virus is niet bestand tegen hitte en sterft als het wordt blootgesteld aan temperaturen van 26-27 graden, dus warme dranken zoals thee, kruidenthee of soep moeten vaak overdag worden geconsumeerd, of gewoon heet water: hete vloeistoffen neutraliseren het virus, dus vermijd het drinken van ijswater.

En voor degenen die het kunnen, stel jezelf bloot aan de zon!

1. De grootte van het virus is vrij groot (diameter van ongeveer 400-500 nanometer), dus elk type masker kan het stoppen: in het normale leven zijn speciale maskers niet nodig, eenvoudige maskers zijn voldoende .
Aan de andere kant is de situatie anders voor artsen en gezondheidswerkers die worden blootgesteld aan hoge virale belastingen en speciale apparatuur moeten gebruiken.

2. Wanneer het virus op metalen oppervlakken wordt gevonden, overleeft het ongeveer 12 uur. Dus als u metalen oppervlakken aanraakt, zoals deurknoppen, huishoudelijke apparaten, rails, enz., Was dan uw handen goed en desinfecteer ze grondig.

3. Het virus kan ongeveer 6/12 uur in kleding en stoffen nestelen: normale wasmiddelen kunnen het doden. Voor kleding die niet elke dag gewassen kan worden, kun je ze lang in de zon laten liggen, de Covid 19 zal niet weerstaan.

Hoe de Covid 19 zich manifesteert:

1. Het virus nestelt zich eerst in de keel en veroorzaakt ontstekingen en een gevoel van een droge keel: dit symptoom kan 3/4 dagen aanhouden.
2. het virus reist vervolgens door het vocht in de luchtwegen, daalt af in de luchtpijp en nestelt zich vervolgens in de longen, waardoor longontsteking ontstaat. Deze fase duurt ongeveer 5/6 dagen.
3. Longontsteking treedt op bij hoge koorts en ademhalingsproblemen, maar gaat niet gepaard met conventionele rillingen. Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u denkt dat u stikt.

Hoe kun je het vermijden?

1. Het virus wordt voornamelijk overgedragen door direct contact, door het aanraken van stoffen of materialen waarop het virus aanwezig is: het is essentieel om regelmatig uw handen te wassen
2. Het virus overleeft slechts tien minuten op je handen, maar in tien minuten kan er veel gebeuren: wrijf in je ogen of krab bijvoorbeeld aan je neus en laat het virus je keel binnendringen ..br> Dus, voor je eigen bestwil en dat van anderen, was je handen heel vaak en desinfecteer ze!
2. U kunt gorgelen met een desinfecterende oplossing die de hoeveelheid virus die uw keel zou kunnen binnendringen, elimineert of minimaliseert, dus u verwijdert het voordat het in de luchtpijp terechtkomt en vervolgens in de longen.
3. desinfecteer het toetsenbord van computers en mobiele telefoons.
Bovendien vertoont Covid19 mogelijk gedurende vele dagen geen tekenen van infectie, gedurende welke tijd het niet bekend is of een persoon geïnfecteerd is of niet.
Maar als je koorts en / of hoest hebt, zijn je longen meestal al voor 50% helder.
Experts raden daarom aan om een eenvoudige controle uit te voeren die u elke ochtend zelf kunt doen:
Haal diep adem en houd je adem langer dan 10 seconden in. Als je dit doet zonder te hoesten, onderdrukkend te zijn, etc., dan blijkt dat er geen fibrose in de longen is, wat in feite duidt op het ontbreken van infectie.
Controleer dit op zulke kritieke momenten elke ochtend in een omgeving met schone lucht. Dit is eenvoudige informatie en advies van artsen die COVID-19-gevallen behandelen.
Nog een simpele tip, we moeten ervoor zorgen dat de keel vochtig blijft, in ieder geval zo vochtig mogelijk. Drink minstens elke 15 tot 20 minuten een paar slokjes water.
WAAROM? Zelfs als het virus in uw mond komt ... zal water of andere vloeistoffen het door de slokdarm en in de maag brengen.
Eenmaal in de maag zal maagzuur het virus doden. Als u niet regelmatig genoeg water drinkt, kan het virus gemakkelijker in uw longen terechtkomen.

Deel deze informatie met je familie, vrienden en kennissen!